HISTORISCHE TETBUS 38

Een nieuwsbrief is een verhaal waarin we steeds weer zaken kunnen vertellen over ons clubje. Gewoon een clubje oudgedienden van de TET aangevuld door de een enthousiaste oud adjudant en een jongeman van 17 jaar. Gewoon bijna 60 jaarverschil in leeftijd maar wel met dezelfde interesses en dat is onze bus de 38.

Juni was een drukke maand voor ons en de 38. Een weekend open lucht museum waar het thema openbaar vervoer centraal stond en onze 38 mocht pronken tussen al daar moois wat dat museum heeft te bieden. Ons eigen museum was ook mee en we hebben er heel veel belangstellenden gehad die de door Cor en Roel ingerichte expositie hebben bezocht. Een drukke maand waarin de museum bus werd ontdaan van het plak plastic en nog “even’ werd geschilderd.

 

 

 

 

 

Aan de vitrines de laatste hand werd gelegd.

 

 

En we waren er klaar voor. Al eens met 50 km per uur naar Arnhem gereden. Nou wij wel want de museum bus mag immers niet harder. Uiteraard was de penningmeester hier best blij mee want het scheelt weer en boete voor te snel rijden.

Een prachtige plek op de parkeerplaats waar veel mensen langs liepen naar het park. Leuk de reacties van de bezoekers aan onze expositie. Uiteraard hebben we ons geweldig vermaakt op het park en niet in de laatste plaats door de leuke samenwerking met de HSA uit Winterwijk die een aantal koffers hadden geplaats in de berm waarachter ze een bus hadden verstopt. Jammer want het was best een mooie bus.

Om ook even lekker samen rond te lopen en toch iemand op de bus te laten passen hebben we Gerrit meegenomen die zich ook kostelijk heeft vermaakt dankzij de goede zorgen van onze vrienden van de HAS die koffie hadden geregeld voor Gerrit.

 

 

 

 

Zeker voor een Hagenaar speelt de tram een belangrijke rol in zijn leven en die ervaring ga je natuurlijk delen met je collega die zich meestal niet buiten de bebouwde kom beweegt en best een beetje educatie kan gebruiken, dus samen op de tram met de bijbehorende jeugdsentiment verhalen.

 

 

 

 

 

Een geweldig weekend afgesloten met een rondje door de mooie natuur van de Postbank op de terugweg door een kleine navigatie fout. Dit tot ergernis van de medeweggebruikers die alles hadden verwacht maar geen twee bussen die bijna net zo breed waren dan de rijbaan met een paar leuke bochten. In Lochem hebben samen nog bij de aloude pleisterplaats “Jan Patat” het afscheid diner genuttigd en werd de laatste ruk in de reis aanvaard. Vooral op de terugweg werd de aanhang erg lang maar een file melding hebben we met de museum bus niet kunnen veroorzaken.

Juni de maand van veel ritten die alle even veel plezier gaven. Het evenement op de vliegbasis waar de zonnecellen auto werd gepresenteerd en ook onze bus aanwezig was.De eerste zoutmarke tour maar dan wel even heel anders dan normaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Een prachtige dag vol nieuwe indrukken voor het gezelschap welk bestond uit een buurtvereniging. Veel van de getoonde historische plaatsen waren niet bekend en de geschiedenis van het zout was voor velen onbekend. De heerlijke rustplaats aan het kanaal bij Delden waar behalve een lunch en een toilet ook de museum bus stond en waar het gezelschap ook onze TET geschiedenis kon aanschouwen.

Juni was voor ons een drukke maar vreselijk leuke maand. Er is hard gewerkt om de bussen beide klaar te hebben voor de geplande ritten en evenementen.

Ook nieuwsgierig naar een zout marke rit met een lunch in de natuur met je familie of buurtvereniging ? Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden die we je kunnen bieden.

Het is Juli inmiddels en de 38 is weer zonder slag of stoot door de APK gekomen. We zijn er weer klaar voor het komende jaar.

Wil je ook meer weten over ons en ons steunen? Wordt lid van onze vrienden club en doneer een jaarlijkse bijdrage om de 38 in stand te houden.